humanrights(حقوق بشر)

حقوق بشر بدون هیچ عامل تبعیضی برای تمامی انسانها می باشد و همه حق برخورداری از ان را دارند .

humanrights(حقوق بشر)

حقوق بشر بدون هیچ عامل تبعیضی برای تمامی انسانها می باشد و همه حق برخورداری از ان را دارند .

شرح ماده 14 اعلامیه جهانی حقوق بشر

شرح ماده 14 اعلامیه جهانی حقوق بشر

شرح ماده 14 اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده 14 اعلامیه جهانی حقوق بشر

Article 14.

  • (1) Everyone has the right to seek and to enjoy in other countries asylum from persecution.
  • (2) This right may not be invoked in the case of prosecutions genuinely arising from non-political crimes or from acts contrary to the purposes and principles of the United Nations.

1.هر کس حق دارد در مقابل شکنجه .ازار و تعقیب پناهندگی جستجو کند و در کشورهای دیگر  پناه گزیند

2.در مواردی که تعقیب واقعا مبتنی بر جرم عمومی و غیر سیاسی یا رفتارهای مغایر با اصول و مقاصد ملل متحد باشد نمیتوان  از این حق استفاده کرد.

حق پناهنگی

حق پناهندگی یک حق جهانشمول است و برای تمام انسانهای جهان ان را شناخته اند .بازهم اززمانهای بسیار دور شروع می کنیم سرزمینهایی که  حکومت مداران انها بعضی انسانهارا به هر علتی ازار و اذیت می کردند انها مجبور می شدند که خانه و کاشانه خودر اترک گویند و جاهای امن بروند در تاریخ اسلام نیز مسلمانان پس از فشار کفار دست به مهاجرت زدند تا که از اسیب های کافران در امان باشند .

خداوند نیز بر این تکیه دارد اگر افرادی به شما ظلم کردند می توانید به سرزمین های دیگر پناه ببرید.

در  قرن 20این  پناهندگان بسیار بیشتر شدند بر اثر انقلاب ها و کودتاها و جنگ ها  تعداد انها در سراسر جهان رو به فزونی گرفت .با پیش امدن جنگ جهانی دوم   افرادی که از المان فاشیستی گریختند  یا کشورهای جنگ زده  امکان این را فراهم کرد که در اعلامیه جهانی حقوق بشر بر این امر  انسانی  صحه بگذارند و پناهندگی  یک حق برای انسانها  تلقی کنند.

امروزه نیز در کشورهایی که  افراد به هر علتی نمی توانند درانجا زندگی کنن و تحت شکنجه و ازار و اذیت هستند و یا رفتارهایی که دور از شان انسانی است  می توانند از حق خود استفاده کرده و به دیگر نقاط جهان  پناهنده شوند .

درسال 1951کنوانسیون زنو در باره پناهندگان به تصویب رسید در انجا از پناهنده تعریف به عمل اورد  و تکالیف سازمان ملل و کشور پذیرنده پناهنده را نیز مشخص کرد .

امروز کاملترین و بهترین سند در باب پناهندگان همین کنوانسیون می باشد .

در قسمت مربوط به پناهندگان  کنوانسیون مزبور را گذاشته ام.

چند مثال در باب پناهندگی ضرورت ان را برای پذیرشان محکم تر می کند .

در ترکیه  سالها قبل  1.2میلیون ارمنی با توجه به سیاستهای دولت ترکیه  نسل کشی شدند اگر جای انها بودیم به خود حق نمی ادیم که از ان کشور به جاها دیگر مهاجرت کنیم و پناهنده شویم .

در دوران استالین  بسیاری از روشنفکران در معرض ازار و اذیت  حکومت کمونیستی قرار  می گرفتند که بسیاری از انها به کشورهای غربی اروپا می رفتند یا به کشور امریکا و در انجا پناهندگی می گرفتند.

بزرگترین عامل پناهندگی در جهان جنگ است که مردم را مجبور به ترک زندگی و خانه خود می کند امروز جنگ در سوریه باعث مهاجرت 500000هزار نفر به کشورهای همسایه ترکیه و اردن و عراق و لبنان شده است جنگ در سودان بسیاری را مجبور به رفتن کرد سالها جنگ در افغانستان انها را  راهی کشورهای دیگر برای پناهندگی کرده است.

بزرگترین جمعیت پناهندگان در دنیا الان افغانستان است که بیشتر تقاضای پناهندگی را در جهان به ثبت می رسانن و دلیلش معلوم است  بعد از ان عراق است که ان هم جنگ را از سر می گذراند .با ادامه جنگ در سوریه این امکان وجود دارد که سوریه نیز به انها بپیوندد.برمه نیز یکی از این کشورها میباشد سودان و سومالی زیمباوه و مالی که همه انها به خاطر جنگ  در کشورهای دیگر تقاضای پناهندگی دارند.اینها مردمانی هستند که در کشور خود مورد تجاوز و شکنجه و بدترین بد رفتاری ها می شوند و نمی توانند در انجا زندگی راحتی داشته باشند.

این افراد معمولا به کدام کشورها میروند؟اینکه به کدام کشورها می خواهند و ارزو دارند بروند با اینکه در نهایت کجا ساکن می شوند بسیار متفاوت است.

در این مقال ما به مسئله مهاجرت به علت جنگ و فقر و.. نمی پردازیم .مهاجرت منظور ما نیست .تاجیکستانیهایی که در روسیه کار می کنند و افغانی هایی که در ایران زندگی و کار می کنند و اندونزیایی ها در مالزی و هزاران از این گونه مثالها..

  فقط موضوع در اینجا افرادی است که تحت نظامهای حکومتی قرار می گیرند که موجب بدرفتاری و شکنجه و نقض حقوق انسانی انها می شود.

امریکا کانادا استرالیا وانگلیس بزرگترین پناهگاه پناهندگان جهان هستند بیشتر افراد در ارزوی رفتن انجا هستند  و این کشورها بزرگترین جای این پناهندگانند.

متاسفانه کشور ایران نیز در رتبه های بالا این جدول و جود دارد که پناهندگان بسیاری در جهان ایرانی هستند .

کشته شدن پناهندگان افغان و ایرانی در اقیانوس  که به استرالیا می رفتند  مایه افسوس ونگرانی است که چرا افرادی  در ان کشتی های کوچک با ان وضعیت نامناسب با خانواده محل زندگی خود را ترک می کنند و به استرالیا می روند؟

در قسمت ماده دوم این حق پناهندگی را اعلامیه محدود کرده است است شما نمی توانید در کشور خود مرتکب جنایت و جرم عمومی شوید بعد به کشور دیگر فرار کنید و از انجا تقاضای پناهندگی بکنید کشورها به هم قراردادهی قضایی امضا می کنند که در صورت رفتن مجرم به کشورهای انها  مجرم رااسترداد کنند و کشور پذیرنده نیز حق دادن پناهندگی را به او ندارد.

جرم مرتکبه باید غیر سیاسی باشد ونمی توان به جرم فردی که سیاسی است  او را استرداد کرد. و اصولا پناهندگی بیشتر برای جرایم سیاسی  افراد می باشد.

در نتیجه حق پناهندگی یکیاز حقوق ادمیان است .

پایان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد